enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erbakan-Erdoğan Karşılaştırması…

02.03.2021 16:55
0
A+
A-

Öncelikle, İslami ve milli bir çizgide, Allah rızasını kazanma, ümmete hizmet etme uğrunda ömrünü  sonlandıran merhum Erbakan’a Allah’tan rahmet dileriz.
Aynı hedefler uğrunda mücadelesini sürdüren Erdoğan’a da Allah’tan   muvaffakiyet, başarı ve hayırlı, uzun ömürler temenni ederiz.
Bir tartışmadır sürüp gidiyor. Merhum Erbakan’ın,  Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği ağır sözler; söyledi mi, söylemedi mi, kastı şöyleydi böyleydi… Uzayıp gidiyor.
Hemen belirtelim ki, Erbakan Hoca’ nın ülke ve ümmet için yaptıkları inkar edilemez bir gerçektir. Sevabı ebedi mekanına gitmiştir  inşallah.
Bunun yanında, haşa bir peygamber değildi. Hata, yanlış yapması, yanlış karar alması , isabetsiz konuşması ; bir beşer olması nedeniyle elbette mümkün ve doğaldır.
Her zaman yaptığımız bir hatanın tekrarlandığını görüyoruz: Bir beşerin, insanın sözünü, davranışını tek gerçek, yegane doğru, hatta  dini bir delil miş gibi benimsemek, savunmak fanatik, cahilce, militanca bir tutumdur.
Sahabeler, İslam alimleri, mezhep imamları, İslami devlet  yöneticileri, ya savaşmışlar, ya fırkalara ayrılmışlar, ya birbirlerine hakaret etmişlerdir. Hatta birbirini tekfir bile etmişlerdir.
Hz, Ayşe (ranha), Hz, Talha (ra), Zübeyr (ra) bir safta, Haz Ali (ra) diğer safta savaş düzeni almışlardır. Sıffin ve Cemel vakalarında her iki taraftan çok sayıda can kayıpları olmuştur.
Ayrıca Muaviye(ra)’ nın aykırı çıkışı da bilinen bir gerçektir.
Ne yapıyoruz? Nasıl davranıyoruz? Hepsine rahmet okuyoruz, hürmet ve saygı gösteriyoruz. Aradaki ihtilafları ve  mücadeleleri ilahi adalete havale ediyoruz.
Merhum Erbakan’ın yanlışlarını, hatalarını tutumlarını da eleştirmek, yanlış bulmak hakaret etmek değildir; insan olduğunu  hatırlatmaktır.
Belki fıtrat gereği, birinde olan meziyet, üstünlük diğerinde yoktur ya da eksiktir.
Ürkeklik, dik duramamak, ilm-i siyaset eksikliği, Merhum’un  bariz özelliği idi.
Kaddafi’nin yüzüne karşı  hakaretlerine sessiz kalması, asker karşısında ürkek davranması, tabiri caizse yağ yakıp iltifatlar dizmesi, kendisine yakın gazeteciler yer bulamazken,  düşman gazetecileri vip olarak ağırlaması bir kaç örnek olarak verilebilir.
Erdoğan hakkında ağır sözler söylediği bir gerçektir.Ak Parti’yi ABD kurdurdu, Tayyip CIA emrinde, Asker neden müdahale etmiyor , bir gün  dizlerinizi döveceksiniz dediğini biliyoruz. Kazlıçeşme’de Ak Parti, Çağlayan’da Saadet Partisi mitingi varken ” Fatih’in evlatları burada, Bizans’ın uşakları orada” dediği zihinlere bir kor gibi kazınmıştır.
Dünya Lideri Erdoğan’a karşı aşırı muhalefeti ve eleştirisi; insanda nefis, hırs, otorite bağımlılığı, kıskançlık olabileceği gerçeğini  hatırlatıyor.
Milli Görüşün yıllar boyu hedeflerinin% 90 oranında , Erdoğan’ın liderliğindeki Ak  Parti tarafından gerçekleştirildiği ortadadır.
Ağır sanayi, milli silah, başörtüsü, inanç ve ibadet özgürlüğü, Genelkurmay  Başkanının, Milli savunma Bakanına bağlanması, onurlu dış siyaset: hele Ayasofya’ nın açılması bunlardan bir kaçıdır.
Başta da dediğimiz gibi, İllaki Erdoğan’ın da hataları vardır. Her iki liderimizi bağrımıza bastık, dualar ettik yaptıkları ile, hata, kusurları ile.
Erbakan Hoca’nın konjonktüre bağlı söz ve davranışları ile, Tayyip Erdoğan’a  vurmak İslam’la, insanlıkla, ahlakla, vicdanla bağdaşmaz.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.