enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Vergi Borcu Ödemek İsteyenler Dikkat…

Vergi Borcu Ödemek İsteyenler Dikkat…
REKLAM ALANI
27.02.2021 13:10
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan kamu borçlarının yapılandırılmasında 1 Mart tarihi son gün. İlan edilen bu tarihe kadar çeşitli kamu borçlarının yapılandırılması gerekiyor. Vatandaşların ilan edilen bu tarihe kadar ya internet üzerinden ya da bizzat şubelerden borçların yapılandırılmasını tamamlamaları lazım.
Borç yapılandırması için vergi dairelerine gidecek olanlar ise hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri bu işlemlerini yapabilecekler. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararın detayları.
İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında 27 Şubat Cumartesi ve 28 Şubat Pazar günleri vergi daireleri 81 ile geneli açık olacak. Tüm illere bir genelge yollayan İçişleri Bakanlığı, hafta sonunda borçlarını ödemek/ yapılandırmak isteyen vatandaşlar ilgili vergi dairelerine gidebilecekler.
Bu vatandaşlar borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar. Vatandaşların dikkat etmeleri gereken nokta, vergi dairesine giderken borç bilgilerinin yanlarında olması olacak. İlgili bilgileri içeren evrak polis memurlarına gösterilecek ve cezai işlem yapılmayacak.
Sokağa çıkma yasağı kapsamında hafta sonuna dair bu kararın alınmasında, 1 Mart Pazartesi günü bazı borçlar için yapılandırma işlemlerinin sona erecek olması. Yapılandırma veya borç ödeme işlemlerini son güne bırakan vatandaşların 1 Mart Pazartesi günü kalabalık oluşturmaması adına vergi daireleri hafta sonunda açık olacak.
Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yapılandırma ve borç ödeme işlemleri kapsamında vatandaşlar ödemlerini tapabilecekler. Ayrıca söz konusu borçlar için son ödeme tarihi Pazar günü sona ermeyecek. Vatandaşlar 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırdıkları borçlarını 1 Mart Pazartesi günü de ödeyebilecekler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.