enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ülkelerin İnternet Hızları Belli Oldu…

Ülkelerin İnternet Hızları Belli Oldu…
REKLAM ALANI
20.02.2021 17:20
0
A+
A-

Speedtest, yeni yılın ilk mobil ve genişbant internet hız verilerini açıkladı. Türkiye’nin zirveden epey uzak olması dikkat çekti.
Her ne kadar ülkemizdeki internet kullanıcıları, yavaş internet bağlantısından şikâyetçi olsa da dünya genelindeki internet indirme hızlarında artış yaşanıyor.

Dünyanın en popüler internet hızı ölçüm platformlarından SpeedTest, Ocak 2021’e ait hız verilerini paylaştı.
Ülke bazında da mobil ve geniş bant internet hızlarını da açıklayan platform, en hızlı ve en yavaş internet hızlarına sahip ülkeleri de açıkladı.

Speedtest verilerine göre ortalama 183,03 Mbps mobil internet indirme hızına sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri, en hızlı internet hızına sahip ülke olurken, onu 171,26 Mbps ortalama hıza sahip olan Güney Kore izledi. Katar ise, ortalama 170,65 Mbps mobil internet hızı ile üçüncü sırada yer alıyor.
Speedtest tarafından açıklanan genişbant internet verilerine baktığımızda ise sıralama oldukça değişiyor. Singapur, 247,54 Mbps ile dünyanın en hızlı genişbant internet hızına sahip ülke olurken; Hong Kong, 229,45 Mbps ile ikinci, Tayland ise 220,59 Mbps ile üçüncü sırada yer alıyor.
Açıklanan verilere göre Türkiye, hem mobil hem de genişbant internet hızlarında zirvenin oldukça gerisinde kaldı.
Mobil internet hızında Türkiye, 36,42 Mbps ile 57. sırada kendine yer buldu. Ülkemizin ortalama mobil yükleme (upload) hızı 14,82 Mbps olarak açıklanırken, gecikme (ping) değeri ise 28ms olarak açıklandı.
Genişbant internet hızında yine durum pek iç açıcı değil. Türkiye, genişbant internet hızında 30,51 Mbps hız değerinde kalarak 103. sırada kendine yer buldu. Ülkemizin ortalama genişbant yükleme (upload) hızı 8,31 Mbps olarak açıklanırken, gecikme (ping) değeri ise 25ms olarak kayıtlara geçti.

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.