enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Seçime Sayılı Günler Kaldı! Yasaklar Başladı…

Seçime Sayılı Günler Kaldı!  Yasaklar Başladı…
REKLAM ALANI
21.03.2024 11:50
0
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre, seçimle ilgili önemli tarihlerden biri olan 21 Mart Perşembe günü itibariyle seçim propagandası serbestliği ve belirli yasaklar başladı.

Türkiye, 31 Mart günü gerçekleşecek yerel seçimlere doğru ilerlerken, seçim sürecindeki bazı yasaklar ve propaganda serbestliği yürürlüğe girdi.

Bugünden itibaren, kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, mini referandumlar gibi adlar altında vatandaşın oyunu etkileyebilecek şekilde yayın yapılamayacak.

Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de sona erecekken, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59’da son bulacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu süreçte, siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet siteleri açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. Ancak toplu olarak sözlü propaganda, belirli yerler dışında yasaklanacak ve elektronik iletişim araçlarıyla propaganda yapılması da kısıtlanacak.

Bunun yanı sıra, seçim sürecinde bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası kapsamındaki gezileri, resmi makam araçlarıyla yapılamayacak. Ayrıca, seçimle ilgili yayınlar, herhangi bir siyasi parti veya adayı lehinde veya aleyhinde vatandaşın oyunu etkileyecek şekilde yapılamayacak.

YEREL SEÇİMLERE 34 SİYASİ PARTİ KATILACAK

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere toplamda 34 siyasi parti katılacak. Seçmenler, oy kullanma bilgilerini Yüksek Seçim Kurulu’nun çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla kontrol edebilecekler. Oylar, 31 Mart’ta farklı saat aralıklarında kullanılacak, bu süre 32 doğu ilinde bir saat öne çekilecek.

Yerel seçim sürecindeki gelişmeler ve adayların kampanya faaliyetleri yakından takip edilirken, seçim öncesi ve sonrasında alınacak önlemler de titizlikle değerlendirilmeye devam edecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.