enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yahyalı’da Tarımsal Destek Ödemeleri Açıklandı…

Yahyalı’da  Tarımsal Destek Ödemeleri Açıklandı…
REKLAM ALANI
07.06.2021 15:51
0
A+
A-

Yahyalı’da kuraklıktan etkilenen üreticilere buğday, arpa, yulaf, nohut ve mercimek üreticilerine verim kayıplarına göre dekar başına 100 lira ödeme yapılacak.
Üreticiler mazot, gübre ve sertifikalı tohum desteği ile birlikte dekara 151 TL ‘ye kadar desteklenme ödemesinden yararlanabilecek. Kuraklık Sigortası’nda TARSİM devlet desteği sonraki yıla özel %70 ve hasar ödeme oranı %80 olacak. Kuraklığın olduğu bölgelerde ise çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar ertelendi.
Yahyalı İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ”2020 yılı 2. Dönem Buzağı Destekleme başvuruları 15.06.2021 tarihinde sona erecek. 2020 yılı Bitkisel Üretim Desteklemesi kapsamında Hububat, Bakkagil ve Dane Mısır da 2. Fark ödemesi ile ilgili olarak 19 üreticimize toplamda 44.849 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Orta Doğu Kalkınma Ajansı (ORAN) uzmanlarının katılımı ile ‘Buda, Parçala, Kazan’ isimli projemizin ilk ön inceleme toplantısını gerçekleştirdik. İlçe Müdürlüğümüz kontrolörleri tarafından ilçemizde faaliyet gösteren gübre bayilerinin denetimleri de gerçekleştirildi. İlçe Müdürlüğümüz teknik ekibince süne zararlısı ile mücadele kapsamında parazitoid kontrol çalışmalarımız devam ediyor. ÇKS 2021 başvuruları da 30 Haziran Çarşamba günü sona eriyor” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.