enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Öztürk, Elma İçin De Aynı Çabanın Gösterilmesini Bekliyoruz…

Öztürk, Elma İçin De Aynı Çabanın Gösterilmesini Bekliyoruz…
REKLAM ALANI
10.03.2021 12:48
0
A+
A-

Türkiye, dünya elma üretiminde 5’nci sırada yer alıyor. Kayseri ise, Isparta, Karaman, Niğde ve Antalya’nın ardından beşinci sırada yer alıyor. Ancak Yahyalı’lı elma üreticisi bu yıl zararda.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, halihazırda 2020 yılı mahsülünün satışta olduğunu, ancak 2019 yılıyla karşılaştırıldığında yüzde 50 oranında bir kayıplarının söz konusu. Normalde Yahyalı’mızın 100 bin ton üretimi olur. Yeşilhisar ve Develi’yi de dahil ettiğimizde bu kapasite yıllık ortalama 150 bin tonu bulur. Şu anda depolarımızda 2020 yılının mahsulü var. Ancak 2019 yılına göre en az yüzde 50, 55 oranında kaybımız var. Bunun da nedeni ziraî don, kara leke dediğimiz hastalık ve pandemi. Pandemiden dolayı insanlar uzun süre çarşıya pazara çıkamadı, hafta sonu yasaklarında da alışveriş yapılamadı. Bunun iç piyasa elma satışına ciddi oranda etkisi oldu. Hem kara leke hastalığı hem de pandeminin etkisinden dolayı ihracat oranlarımız da yüzde 40 oranında düştü.” dedi.
Öztürk, elma için de aynı çabanın gösterilmesini bekliyoruz. Belediye başkanlarımızdan Kocasinan, Melikgazi ve Talas Belediye Başkanlarımızla toplantı öncesinde ayak üstü görüştük. Elma üreticilerimizin de, patateste olduğu gibi beklentisi var. Başkanlarımızın, patates üreticilerine katkısı olduğu gibi elma üreticilerine de katkı sunacaklarından şüphemiz yok. Başkanlarımızla görüşmelerimiz neticesinde, şimdi üretici ile diyalog kurmaya başladık. Onlardan gelecek fiyat talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.