enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Benli, Kayseri’mizi Sıkıntılı Süreçten Hep Birlikte Çıkaralım…

Benli, Kayseri’mizi Sıkıntılı Süreçten Hep Birlikte Çıkaralım…
REKLAM ALANI
22.03.2021 15:55
0
A+
A-

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi sürerken Kayseri de vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor. Son verilere göre Kayseri de vaka sayılarının en fazla artış gösteren iller arasına girerek kırmızı kategoride yer aldı. Yapılacak yeni değerlendirmeler sonucunda vaka sayıları düşmediği taktirde uygulanan eski yasakları da beraberinde getireceği bilinmekte.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ali Ramazan Benli, vakaların hızla artması ve Türkiye gündemine gelmesi üzerine sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı. Doç Dr. Benli, kendisine ait sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada,

“Kayseri de 4 haftadır vaka sayılarındaki yükseliş devam ediyor. Bu artışı kontrol altında tutabilir ve azalmasını hep birlikte sağlayabiliriz. Bu yeni virüs türü daha hızlı yayılmaktadır. Kapalı kalabalık alanlardan uzak durmalıyız. Makamlarda, iş yerlerimizde çay-kahve ikramlarını bırakalım. Maskeyi doğru kullanalım.
Ev oturmalarına ara vermeliyiz (taziye – geçmiş olsun ziyaretleri, arabaşı, mantı sıkma, yaprak sarma, börek yapma, dünür gezmesi, bağ oturmaları, doğum günü, ölüm yıldönümü -mevlüt okutma- vb.).
Çocuklarımıza okullarında kesinlikle maskelerini çıkartmamaları gerektiğini öğretelim. Mümkünse Çocuklarımızı oyun parklarına bırakmayalım. Bırakacaksak ta maskeli olmalı. Oyun sonrası ellerini dezenfekte edelim. Mangal partilerine ara verelim.
Diğer taraftan pozitif vakaların %30 u temaslı bilgisi vermiyor. Ev hanımları eşlerini bile söylemekten çekiniyor. Dükkanım 10 gün kapanacak endişesini anlıyorum ama bu yapılanın başka birinin canına mal olacağını bilmemesini anlamıyorum. Bu vebali düşünürsek filyasyon ekiplerine doğru bilgi vermemenin ne kadar yanlış olduğunu anlarız. Ekiplerimiz sizlerin sağlığı için temaslı bilgisi almaya çalışıyor. Ertesi gün pozitif vakaları tekrar merkezden arayıp temaslı almaya çalışıyorlar ama yanlış öğretide ısrar ediliyor. Son 3 günde iş yerinde, evde, arabada, arkadaşlar ile yapılan oturmalarda kimlerle berabersek hepsini söylemeliyiz.
Pandemi devam ediyor…
Pandemi bilinci ile hayata devam edelim…
Kayserimizi sıkıntılı süreçten hep birlikte çıkaralım.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.