enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

YKS Başvuruları Başladı

YKS Başvuruları Başladı
REKLAM ALANI
09.02.2021 18:15
0
A+
A-
Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları yarın başlıyor, 2 Mart’a kadar sürecek. Adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden işlemlerini yapabilecek. İşte detaylar…
Milyonlarca adayın hazırlandığı “Yükseköğretim Kurumları Sınavı” başvuruları başlıyor. Başvurular 4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacak.
ÖSYM’nin adaylara kolaylık sağlamak için getirdiği bazı yenilikler var. Adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden kayıt ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, bu nasıl olacak?
Adaylar, ÖSYM AİS mobil uygulamasından veya internet sitesinden (ais.osym.gov.tr) Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapabilecek.
Başvurularda HES kodu istenecek
Yeni kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, sitede yer alan “e-Devlet ile Kayıt Ol” seçeneğine tıklayacak. e-Devlet şifresi ile kayıt olan adaylar, sistemdeki tüm işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilecek.
e-Devlet kayıtları için adayların PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor. Sisteme kaydolduktan sonra, “Yeni Başvuru Yap” seçeneğiyle başvuru işlemlerini başlatabilecek.
Adaylar, ayrıca sistemdeki fotoğrafı değiştirmek için başvuru merkezlerine gitmek zorunda kalmayacak. Adayın kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında başvurularda HES kodu istenecek.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.